top of page
business_intelligence_capana.jpg

HVORFOR SKIFTE FRA QLIKVIEW TIL QLIK SENSE?

Trænger Jeres QlikView til et generationsskifte?

​

Der er gennem de seneste 5 år sket utroligt meget i Business Intelligence verdenen. I dag er det eksempelvis en norm med "Self-Service".

​

I takt med at brugeren af BI-løsningen konstant bliver klogere, kræver det ligeledes mere af den pågældende BI-platform. Den skal være langt mere agil, skalerbar, hurtig og nemmere at manøvrere rundt i.

​

Måske kunne det være på høje tid at foretage en vurdering af QlikView mod Qlik Sense.

​

Nedenfor giver vi vores take på, hvorfor I skal skifte fra QlikView til Qlik Sense.

Den første version af QlikView kom i 90’erne, og QlikView var på det tidspunkt et revolutionerende BI-system – og er stadig et af de bedste produkter på markedet. Qlik har løbende moderniseret QlikView, og det resulterede til slut i et nyt, webbaseret produkt, Qlik Sense. QlikView og Qlik Sense har eksisteret side om side på markedet siden 2014. I de sidste par år har adskillige af vores kunder valgt at tage skridtet fra QlikView til Qlik Sense – herunder kan du læse de gængse årsager til denne beslutning.

​

Hvorfor skifte produkt, hvis du er tilfreds med din QlikView-løsning?

​

 >   Webbaseret, moderne brugergrænseflade

Qlik Senses brugergrænseflade ser ikke bare bedre ud – den er også mere intuitiv. Den er lettere at anvende og appellerer derfor til flere brugere.

​

I QlikView var der plads til flere dashboards i et sheet end i Qlik Sense, men dette førte ofte til rodede løsninger. Mange brugere forsøgte at inkludere alt i én applikation og endte med en løsning, som ingen brugte.

​

Med Qlik Sense tages der udgangspunkt i en gennemtænkning af den realistiske brugskontekst. Hvem er brugeren, og hvad har han/hun brug for at kunne se? Resultatet er en løsning, der er letforståelig og lettere at anvende, men hvor det stadig er muligt for brugerne at oprette deres egne dashboards og tabeller.

​

 >   Self Service

Self Service fungerer rigtig godt i Qlik Sense. Brugerne kan selv oprette nye tabeller og dashboards, hvilket gør det nemmere for dem at arbejde med og analysere data.  

​

I dashboardsene herunder er det til venstre oprettet i QlikView, og det til højre oprettet i Qlik Sense.

(Qlik på billedet for at læse mere om henholdsvis QlikView & Qlik Sense.)

Kontakt BI-specialist Anders Frost

​

anders.frost@capana.dk

Tlf: +45 5151 2271

Anders_frost_02_web.jpg

Ved første øjekast synes de to dashboards måske ikke så forskellige, men det fra QlikView tager lang tid at lave og er oprettet af en avanceret Qlik-udvikler, hvorimod enhver bruger nemt kan oprette det, der er lavet i Qlik Sense.

​

 >   Åbent system

En af de største fordele ved Qlik Sense er, at det er et webbaseret og åbent system. Det gør det muligt at udvikle udvidelser og mashups. I Capana har vi gjort dette i form af nye objekter i Qlik Sense, så som KPI-dashboards og –tabeller. Vi har også udviklet en rapportgenerator ved at anvende mashup. Det åbne system gør det desuden muligt at integrere Qlik Sense med enhver hjemmeside.      

       

 >   Mobile enheder

Alle Qlik Sense-løsninger kan tilpasse til enhver form for mobil enhed. I QlikView skulle udvikleren udvikle en løsning for hver enkelt type enhed – og så var den endda ikke perfekt.  

​

 >   GIS og Ad-hoc-rapporter

I Qlik Sense er denne funktionalitet inkluderet.

​

 >   Samme engine (QIX) og qvd-lag

Qlik Sense er bygget på samme engine som QlikView, hvilket betyder, at den associative logik er den samme. Den anvender også samme qvd-lag, hvilket betyder, at backend er den samme.

​

 >   Support og videreudvikling

QlikView vil stadig eksistere i adskillige år fremover, men nye features og videreudvikling vil primært foregå i Qlik Sense. Qlik holdt op med at supportere QlikView 11 i marts 2018. Derfor må alle kunder, der har brug for support, opgradere til QlikView 12 eller skifte til Qlik Sense. 

Vil du have, at vi kontakter dig eller vil du gerne vide mere om Qlik?

​

Ønsker du, at vi kontakter dig? Uanset om du har spørgsmål, brug for assistance eller blot ønsker, at vi tager kontakt til dig, er du velkommen til at bruge denne kontaktformular.

Hvordan skifter man fra Qlikview til Qlik Sense?

​

Det er ikke nødvendigt at ombygge alle jeres QlikView-applikationer, for som nævnt ovenfor har Qlik Sense samme engine (QIX) og samme qvd-lag. Det betyder, at backenden er den samme, og det eneste, der skal ændres, er udseendet af brugerapplikationen. Qlik har udviklet Qlik Converter, som konverterer QlikView-applikationer til tilsvarende Qlik Sense-applikationer. Det er dog vores erfaring, at det ofte er lige så hurtigt at ombygge designet uden converteren.

​

Migrationen kan foretages på flere forskellige måder, enten en applikation ad gangen eller alle sammen på én gang. I forhold til licenser vil jeres QlikView-licenser blive konverteret til Qlik Sense-licenser. Hvis I har et kompliceret BI-miljø, er det også muligt at køre begge versioner sideløbende et stykke tid, uden at I skal betale for dobbelte licenser.

​

Kontakt os for at få mere information om, hvordan migrationen kan foretages hos jer, og hvordan jeres licenser kan konverteres.

​

> Læs om Capanas unikke Qlik-udvidelser

> Læs hvorfor du skal vælge Capana som din BI-partner

"Det er af afgørende betydning at have hurtig adgang til korrekt viden. Det giver Qlik os."

​

- Thomas Hammelev-Wethje, IT Manager

​

​

conaxess_logo_sh.jpg

Vi har også optimeret forretningen for:

bi_medie_berlingske.png
bi_produktion_jeldwen.png
bi_medie_boersen.png
h-lundbeck-a_s.png
bi_retail_magasin.png
sport24_logo_sort.png
broedrende-kier.png
harboes-bryggeri-a_s.png
energi-danmark.png
ds_staal.png
bottom of page