top of page
business_intelligence_capana.jpg

HVAD ER BUSINESS INTELLIGENCE?

Et business intelligence-system er et softwaresystem, som opsamler og analyserer en virksomheds interne og eksterne data fra en lang række datakilder.

Business intelligence-systemet præsenterer dataene som anvendelig og overskuelig viden til understøttelse af både forretningskritiske beslutninger på ledelsesniveau og operationelle beslutninger og handlinger på medarbejderniveau. 

Formålet med anvendelsen af business intelligence er at optimere virksomhedens indtjening og konkurrenceevne.

Sådan fungerer business intelligence i praksis

Et business intelligence-system fungerer lidt som et topavanceret og selvkørende Excel-ark. I stedet for endeløse rækker af manuelt indtastede og opdaterede regneark får du præsenteret resultater, statistikker og analyser direkte i dit dashboard (dit skræddersyede kontrolpanel i business intelligence-systemet) i overskuelige og forståelige grafer, diagrammer og kurver.

Informationerne på dit dashboard er baseret på data fra alle dine kildesystemer (fx ERP-system, økonomisystem, lagerstyringssystem osv.). Du kan med få klik ændre opsætningen og dykke ned i tallene bag resultaterne. Du kan også ændre de perioder eller vinkler, du ønsker at få vist af dit business intelligence-system, hvilket giver let adgang til årsagsforklaringer og –sammenhænge samt forudsigelser af performance i fremtiden.

Business intelligence-systemet giver dig desuden mulighed for at automatisere generering og udsendelse af eksempelvis ledelsesrapporter til bestyrelsen, budgetopfølgning til direktøren, salgsstatistikker til salgschefen, køresedler til chaufførerne og timesagskalkuler til projektlederne, så du samtidig selv slipper for gentagne, manuelle arbejdsopgaver og får frigivet tid til dine øvrige arbejdsopgaver.

Kontakt BI-specialist Anders Frost

anders.frost@capana.dk

Tlf: +45 5151 2271

Anders_frost_02_web.jpg

Sådan fungerer BI fra Capana

Med business intelligence fra Capana får du en BI-løsning skræddersyet til din virksomhed. Vi har leveret BI til mere end 120 kunder i Norden og kan tilbyde løsninger af alle størrelser.

Med en BI-løsning fra Capana får du adgang til en af verdens førende BI-teknologier. Qlik-teknologien er kendetegnet ved bl.a.:

>   hurtig udvikling og installation

>   fleksibilitet og nem tilpasning til nye behov

>   stor brugervenlighed og self service

Løsningen lægges som et lag ovenpå dine eksisterende forretningssystemer, som leverer de data, som BI-løsningen omsætter til overskuelige rapporter, analyser og dashboards.

Bliver der behov for udbygning af løsningen hen ad vejen - eksempelvis hvis I skifter forretningssystem, eller hvis flere afdelinger af virksomheden skal tilknyttes løsningen - gøres dette nemt ved at bygge til uden behov for tidskrævende og dyre ændringer af den eksisterende BI-løsning.

 

Få mere viden om business intelligence: 

> Top 14 BI-nøglebegreber

> Derfor er BI en god investering

> Ofte stillede spørgsmål om BI

Vil du have, at vi kontakter dig eller vil du gerne vide mere om Qlik?

Ønsker du, at vi kontakter dig? Uanset om du har spørgsmål, brug for assistance eller blot ønsker, at vi tager kontakt til dig, er du velkommen til at bruge denne kontaktformular.

Vi har også optimeret forretningen for:

bi_medie_berlingske.png
bi_produktion_jeldwen.png
bi_medie_boersen.png
h-lundbeck-a_s.png
bi_retail_magasin.png
sport24_logo_sort.png
broedrende-kier.png
harboes-bryggeri-a_s.png
energi-danmark.png
ds_staal.png
bottom of page