top of page
business_intelligence_capana.jpg

ALPHA-ELEKTRONIK

Overblik, fokus og hurtig handlekraft

Hos ALPHA-elektronik i Næstved, som producerer avanceret elektronik til elektronikindustrien inden for brancherne medico, telekommunikation og alarm, anvender man på tredje år en Qlik-baseret BI-løsning fra Capana.

Virksomheden anvender økonomisystemet Microsoft Dynamics AX men oplevede et behov for visualisering og indblik, som systemet ikke kunne give.

CEO Kim Engmark fortæller:

”AX giver os mulighed for at se noget statistik, men ikke i en form, der viser os situationen i realtid og giver hurtigt overblik over tingenes tilstand. Vi have brug for at kunne trække vores data ud i en fornuftig visualisering, og det fandtes simpelthen ikke i AX. Derfor valgte vi at lægge en BI-løsning ovenpå.”

Proof-of-Concept beviste Qlik-systemets værd

ALPHA-elektronik gik i gang med at afsøge BI-markedet, og for at afklare, om Qlik-baseret BI ville være den rette løsning for den komplekse produktionsvirksomhed, blev Capana inviteret til at gennemføre et 2-dages Proof-of-Concept-forløb i virksomheden.

I løbet af disse to dage opbyggede Capanas BI-specialister en BI-løsning, der indeholdt den grundlæggende del af BI-løsningen til afdelingen Finans samt en del af løsningen til Salg. Proof-of-Concept-forløbet, der fandt sted i starten af 2015, blev afsluttet med en demonstration for virksomhedens beslutningstagere samt et tilbud på en samlet løsning til alle virksomhedens daværende behov – og blot tre måneder efter var en komplet, Qlik-baseret BI-løsning fra Capana implementeret og i drift i virksomheden.

Hos ALPHA-elektronik er man godt tilfreds med valget af Capana som BI-leverandør: 

”Samarbejdet med Capana fungerer rigtigt godt. Vi har en rigtigt god dialog med Anders Frost omkring vores løsning, og Capana håndterer de ting, vi ønsker at få tilrettet, inden for kort tid. De har en god forståelse for vores ønsker og behov og generelt en rigtigt god forståelse for vores forretning,” siger Kim Engmark.

Udbredes snart til flere afdelinger

ALPHA-elektroniks BI-løsning anvendes nu dagligt af 5 personer i virksomhedens ledelse samt en række andre brugere, primært teknikere, som også anvender løsningen med jævne mellemrum.

”Jeg selv og de andre ledere i virksomheden anvender dagligt de primære funktioner som Salg, Finans og Ordrebeholdning, og så er vi lige nu ved at få implementeret funktionen Pengestrøm. Systemet giver os et godt overblik over vores forretning og giver os mulighed for at optimere forretningen på mange forskellige fronter,” fortæller Kim Engmark og tilføjer: 

”Løsningen giver os mulighed for at se områder, som vi kan rette vores fokus mod for at ændre nogle udviklinger eller optimere eksempelvis salget. Dette overblik giver os hurtig handlekraft i hverdagen. Vi diskuterer derfor lige nu muligheden for at brede vores BI-løsning ud til flere medarbejdere i indkøb og planlægning – det kommer formodentligt til at ske i løbet af 2017, når vi har fundet den rigtige måde at gøre det på, så det skaber værdi i disse afdelinger også.”

Hos Capana glæder man sig også over samarbejdet med ALPHA-elektronik. Grundlægger og bestyrelsesformand Anders Frost udtaler:

”ALPHA-elektronik er et godt eksempel på værdien af Business Intelligence for SMB-segmentet. For komplekse produktionsforretninger som ALPHA er det afgørende at have beslutningsstøtte som BI, der giver indsigt og overblik 360 grader rundt i forhold til forretningen. ALPHA-casen viser, at BI betaler sig, og udover at de er en fornøjelse at arbejde sammen med, så glæder det mig, at de værdsætter Capana, og ikke mindst at deres løsning skaber tydelig forretningsmæssig værdi.”

alpha_electronics_logo_grey.jpg

De 5 vigtigste resultater, ALPHA-elektronik har fået ved brug af Capanas BI-løsning:

  1. Overblik over virksomhedens situation i realtid

  2. Mulighed for at optimere forretningen på mange forskellige parametre

  3. Indblik og kontrol over, hvor der skal sættes ind for at ændre uønskede udviklinger eller optimere salget

  4. Hurtig handlekraft i hverdagen

  5. Indsigt og overblik 360 grader rundt i forretningen.

Vi har også optimeret forretningen for:

bi_medie_berlingske.png
bi_produktion_jeldwen.png
bi_medie_boersen.png
h-lundbeck-a_s.png
bi_retail_magasin.png
sport24_logo_sort.png
broedrende-kier.png
harboes-bryggeri-a_s.png
energi-danmark.png
ds_staal.png
bottom of page