top of page
business_intelligence_capana.jpg

NGI

BI er et essentielt værktøj for hele virksomheden

Hos produktionsvirksomheden NGI i Nørresundby, som er verdens førende producent af justerbare, rustfri maskinsko, fik man sin første BI-løsning i 2015. Løsningen skulle fra start anvendes til visualisering og rapportering til virksomhedens kapitalfondsejere, men viste sig så brugervenlig og værdiskabende, at den nu udvides til at blive et essentielt værktøj for alle virksomhedens 100 medarbejdere.

Finansdirektør Kim Karlov Nielsen fortæller:

”NGI havde indtil jeg kom ind i virksomheden klaret sig med rapporter fra virksomhedens ERP-system, men virksomheden var blevet opkøbt af en kapitalfond i starten af 2014, hvilket førte til nye krav til rapportering og visualisering. Det var bl.a. på den baggrund, at jeg blev hentet ind i virksomheden fra min tidligere arbejdsplads Vraa dampvaskeri, hvor jeg havde arbejdet meget med BI.”

Efter afsøgning af markedet havde Kim Karlov Nielsen snævret valget af BI-løsning ind til enten TARGIT, som han tidligere havde arbejdet med, eller en Qlik-baseret løsning fra Capana. Kim Karlov Nielsen indbød Capana til at lave en demonstration af systemet, og dette afgjorde sagen for virksomheden.

”Jeg blev overbevist af Qlik, efter at Capana havde lavet en demo for os, hvor de præsenterede systemets dybde og fleksibilitet. Jeg har været vant til at arbejde med kube-baseret BI og har været glad for det, men Qlik giver mange flere muligheder i interfacet, hvor man let kan ændre indstillinger med variabler og koder,” fortæller Kim Karlov Nielsen og tilføjer:

”Derudover er det nogle enormt kompetente folk, de har hos Capana. Der var med det samme en god kemi, og de er nemme at snakke med og forstår vores behov. Derudover havde det også stor betydning for os, at Qlik er blandt de BI-teknologier, som det internationale analyseinstitut Gartner anser for at være helt i front i deres såkaldte ’Magic Quadrant’.”

Selvkørende løsning med god support

NGI’s BI-løsning blev udviklet og implementeret i foråret 2015, og efter den indledende implementering af BI-løsningen i løbet af 2015 er virksomheden nu stort set selvkørende. Kim Karlov Nielsen fortæller, at virksomheden nu primært anvender Capanas BI-specialister til sparring og inspiration i brugen af BI, eller hvis der opstår specielle udfordringer, som NGI’s egne folk ikke kan løse.

”Vi kan altid kontakte Capana, hvis vi har brug for det, men en af de absolutte fordele ved en Qlik-baseret løsning er i mine øjne det store, internationale support-forum på Qliks hjemmeside. Her kan man hurtigt Google sig frem til løsninger og inspiration til langt de fleste ting, og det giver stor handlekraft i hverdagen,” fortæller Kim Karlov Nielsen.

Virksomhedens vækst visualiseres

Det stod hurtigt klart, at Qlik-løsningen til fulde opfyldte virksomhedens behov. Løsningen gav NGI lige netop det, der var kravet: et solidt værktøj til visualisering og rapportering til bestyrelsen og ejerne i kapitalfonden.

”Det gør os i stand til at visualisere vores vækst og vores indtjening – som i sagens natur er noget af det, vores ejere går meget op i – og det gør det muligt at se, hvor vi gør tingene rigtigt, og hvor vi gør noget forkert. Vi har opdaterede tal hvert kvarter, og det gør løsningen til et værdifuldt dagligt værktøj, især inden for salg, hvor vi hele tiden kan holde øje med, om vi er on eller off target. Vi har desuden automatiseret visse rapporter, så vi får besked med det samme, hvis vi er over eller under bestemte KPI’er,” forklarer Kim Karlov Nielsen og tilføjer:

”Og så er det et enormt fleksibelt system. Man kan stort set lave alt, hvad man drømmer om. Det er enormt nemt at søge på tværs af data og finde lige netop den viden, man har brug for.”

Klar til 2. generation af BI 

NGI og Capana arbejder lige nu på at udrulle 2. generation af virksomhedens BI, der skal bygge oven på et nyt ERP-system, og bygger på Capanas partnerskab med den aarhusianske BI-udbyder TimeXtender.

Kim Karlov Nielsen fortæller:

”I anden generation af vores BI-løsning, som vi lige nu er ved at udrulle, anvender vi en kombination af teknologier, så vi får det bedste fra begge verdener. Vi bruger TimeXtender, som er et visuelt værktøj, til at lave datagrundlaget. Oven på dette lægger vi Qlik, som vi vil anvende til visualiseringsdelen.”

Med den nye løsning udvides brugen af BI-løsningen til hele virksomheden – fra ledelsen til de enkelte operationelle medarbejdere i produktion, lager, administration osv.

”Denne løsning vil blive rullet ud til samtlige virksomhedens ca. 100 medarbejdere, så den bliver en integreret del af vores hverdag i alle lag af virksomheden. Løsningen vil eksempelvis kunne vise lagerbeholdningen på den enkelte hylde og vil kunne give hver medarbejder et dashboard og en detaljerapportering med lige netop de informationer, man har brug for i det daglige arbejde. Derved kommer den til at være et essentielt værktøj i alle afdelinger, fra salg over produktion til logistik og naturligvis økonomi. Vi kommer til at gøre intensivt brug af løsningen i hverdagen, når det tages i brug, når det nye ERP-system er implementeret,” afslutter Kim Karlov Nielsen.

bi_produktion_ngi.png

De 5 vigtigste resultater, NGI har fået ved brug af Capanas BI-løsning:

  1. Visualisering af vækst og indtjening til afrapportering til virksomhedens kapitalfondsejere

  2. Løbende overblik over, om KPI'er nås og tingene gøres rigtigt

  3. Værdiskabende værktøj til alle virksomhedens 100 medarbejdere

  4. Fuldt overblik over alle afdelinger, herunder salg, lager, produktion og logistik

  5. Fleksibel BI-løsning, som er brugervenlig og med god support, så virksomheden er stort set selvkørende.

Vi har også optimeret forretningen for:

bi_medie_berlingske.png
bi_produktion_jeldwen.png
bi_medie_boersen.png
h-lundbeck-a_s.png
bi_retail_magasin.png
sport24_logo_sort.png
broedrende-kier.png
harboes-bryggeri-a_s.png
energi-danmark.png
ds_staal.png
bottom of page